Nieuws uit de Bomenbuurt.

Onlangs hebben gemeente en wijkbelangenvereniging een goed gesprek gehad  over het geplande groot onderhoud aan De Klimop De Hazelaar. In een eerder schijven is de wijkbelangenvereniging   door de gemeente op de hoogste  gesteld van het aankomende onderhoud en werden wij gevraagd om een inhoudelijke reactie te geven op deze plannen. Dit hebben wij dan ook  direct  gedaan  en we  werden hierop uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek  en een nadere toelichting van de plannen waarin onze wensen en ideeën al waren verwerkt.
De plannen werden in grote lijnen gepresenteerd en  verder toegelicht.
Nadat alle technische zaken besproken waren zijn we  op pad gegaan om de situatie ter plaatse bekijken.

Voordat er begonnen wordt met de werkzaamheden  komt er  een inloopavond  voor  omwonenden van dit gebied. Zij kunnen zich dan laten informeren over wat er gebeuren gaat. Alle direct betrokkenen ontvangen hierover een schrijven.                                                                                           

Zoals in een vorig bericht al is aangekondigd is de wijkbelangenvereniging volop in ontwikkeling  en wil doorgroeien tot een goed draaiende vereniging. Hiervoor hebben wij een folder gemaakt die we in de Bomenbuurt gaan verspreiden zodat  bewoners van de wijk weten wat wij zoal doen ,en  hoe zij  ons kunt bereiken als er vragen ,opmerkingen of klachten zijn aangaande onze wijk. Ook vragen wij iedereen lid te worden van de wijkbelangenvereniging . Dit kost  slechts  €5 per jaar. Wij hopen op veel  aanmeldingen.  Hier kan onze eerste geplande  activiteit van dit jaar  aan toegevoegd worden .  De wijkbelangenvereniging doet mee  aan de jaarlijkse opschoondag , gehouden op 25 maart aanstaande. Het doel van deze actie is Roden  zwerfafvalvrij te maken. Dit gebeurt door vrijwilligers die allemaal een deel van Roden onder handen nemen.  Goed om te melden is dat de basisschool  in onze wijk enthousiast is en de jeugd al op vrijdag 24 maart in een deel van de Bomenbuurt de  handen uit de mouwen gaat steken.

Hierbij de oproep om u voor de zaterdag op te geven.

Meer informatie over  de opschoondag, het groot onderhoud en andere lopende zaken staan ook op deze site.

Alex van den Oever

secretaris


0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *