Net als twee jaar geleden ben ik weer bezig, als lid van het Platform van de gezamenlijke Wijk-Belangen-Verenigingen in Roden, met een project om meer mensen met een reanimatie-AED diploma te krijgen.
De cursussen worden weer gegeven door het Opleidingscentrum van de ambulancedienst van het UMC-Groningen. Per cursus kunnen 12 personen deelnemen. Er komen dan twee instructeurs, die ieder met een oefenpop, 6 personen instructie geven. De totale cursus duurt 3 uur.
Of er 1 of 2 cursussen kunnen worden gegeven hangt af van het aantal personen dat wil meedoen met de cursus. Ik heb voorlopig twee keer gereserveerd. Omdat hotel Langewold niet beschikbaar is, is het nu in de barzaal van de Bomenburcht, Klimop 2C. Dit is het gebouw van de buurtvereniging. Het ligt aan het voetpad tussen de Ceintuurbaan Noord en de Klimop. Dit voetpad begint schuin tegenover het hotel op ongeveer 100 meter afstand.

Data:
Woensdagavond 26 oktober, van 19 tot 22 uur en
Donderdagmiddag 27 oktober, van 14 tot 17 uur.

De kosten van de cursus zijn (zonder subsidie) € 60,- Informeer bij Uw zorgverzekering of U daar de cursus kunt declareren. (Bij mijn verzekering bleek ik tot mijn verbazing zelf nog een veel hoger bedrag voor cursussen te kunnen declareren.) Als de zorgverzekering dit niet vergoedt, geef dat dan bij mij op. Dan zal ik 75% van de kosten bij de gemeente te declareren en hoeft U dus nog maar € 15 te betalen.

Als U aan de cursus mee wilt doen dan graag een mailtje naar
cursusAED.Roden@gmail.com

Graag uw naam en geboortedatum vermelden. Wilt u opgeven of U beide data zou kunnen, (dan kijk ik waar nog plaats is), óf dat u alleen op woensdag dan wel donderdag kunt. Iedereen mag meedoen, dus als U nog iemand weet die ook wil deelnemen geef dat dan op.
Als ik weet of er voldoende deelnemers zijn stuur ik bericht welke cursus doorgaat.

Met vriendelijke groeten,
Karel Stoop