Opschoondag zaterdag 19 maart 2016 in de Bomenbuurt in Roden.

 

In Roden zijn er circa 70 mensen zaterdag op uit getrokken om zwerfafval op te ruimen tijdens de Landelijke Opschoondag. Het Platform Wijkbelangenverenigingen Roden organiseerde de dag in de wijken Roderveld, Middenveld, Hofsteden en Bomenbuurt. De Gemeente Noordenveld zorgde voor containers en materialen en Jan Donkelaar, buurtwerker van WiN was de coördinator.

In de Bomenbuurt organiseerden mensen van de Wijkbelangenvereniging en de Buurtvereniging de opruimactie. Veertien vrijwilligers, in de leeftijd van 11 tot 80-plus deden mee om samen de buurt of straat schoon te maken.

De start was bij het buurthuis de Bomenburcht, waar koffie, thee, limonade en koek klaarstonden. Er was een plattegrond van de wijk om af te spreken wie wat ging doen. Iedereen kreeg een hesje, prikker, handschoenen en een afvalzak en in groepjes gingen we aan de slag. Er lag veel zwerfvuil en afval in de straten en groenstroken. Er werd zoveel mogelijk verzameld. Voorzitter Karel Stoop maakte onderweg foto’s.

De school ‘t Hoge Holt” heeft vrijdagmiddag met een aantal leerlingen uit de midden- en bovenbouw rondom de school al opgeruimd. Die stukjes konden wij dus overslaan.

Om 12 uur kwamen we weer bij elkaar in “De Bomenburcht”.

Daarna fietsten we naar sportcentrum “De Hullen” om samen te lunchen. Daar kwamen ook de opschoners uit de andere wijken Jan Donkelaar bedankte iedereen namens het Platform Wijkbelangenvereniging. Het was een gezellige morgen.

Categorieën: Opschoondag

0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *